Eend met whisky

IngrediŽnten:
Voor 6 personen:

* een eend van ongeveer 5 kilo

* peper en zout

* twee grote flessen Schotse whisky

* spekreepjes

* een fles olijfolie

 

 

 

Bereiding:

De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden. Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky opdrinken geduredne het voorverwarmen van de oven. De eend op een vuurvast schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.

Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.

De glaven opdlinken en de scherven van et eelste glav oplaapen.

Nog en nalff glav insjenke en opdlinke.

Na en njalff uul de hoven opedoen om deend te sjekkn.

Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekant van de linkerand toen.

Donove hen sgop geve.

Twee glave whisiinsjenke en tmiddelste glaf leegdwinke.

Do nove opedoen naadatted eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke.

De blantwondezalf op de binnekant van de regtehantoen en deent oprape.

Deent nog is oprape en met nen nantdoek de bwantwondesalv van deent vege.

Ze hande ontvette met visky en tupe ssalf veeroprape.

Tkapotte glaazopvege endeent terug in dehove doen.

Deheent oprape en dove eerst opedoen.

De twwwiede vles biski pedoen en overeindzette.

Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kast vege.

Nog is opstaan van de vjoer en tocj ma blijve zitte.

Ze bles op de grondzette.

Utde bles drinke wande glave sijn opof kabot.

Denove aftette, dooge sluite en omvalle.

De volgende dag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele rest van deze dag de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en het plafond schoonmaken. De glasscherven en de lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en maagzout kopen.

 



familiestart of meer menu's om zelf te kokkerellen.